Vacatures

Als je vrijwilliger wordt bij Scouting, dan besluit je lid te worden van een wereldwijde organisatie. Scouting is een vereniging met leden. Er zijn jeugdleden, kaderleden en volwassen leden die helpen (plusscouts). Voor de herkenbaarheid buiten Scouting noemen we de kaderleden en plusscouts vrijwilligers.

De meeste kaderleden zijn begonnen als jeugdlid en hebben zich ontwikkeld tot leiding bij een leeftijdsgroep. Maar ook ouders, vrienden en vriendinnen, familieleden en collega’s melden zich aan als vrijwilliger. Iedereen die enthousiast is over het leveren van een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren kan vrijwilliger worden. Er is altijd een taak die past bij jouw kennis, ervaring en voorkeur. Je kunt aan de slag bij een groep bij jou in de buurt, in de regio of als landelijk vrijwilliger bij Scouting Nederland.

Voor alle functies geldt dat je lid van Scouting Nederland bent of wordt. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting en heb je er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd. Lid worden doe je via de Scoutinggroep zelf.

 

Speltakleiding

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De meeste speltakken draaien één keer per week. Buiten deze ‘opkomsten’ bereid je als leidingteam het programma en de eventuele weekenden en kampen voor. Wil je meer weten? Bekijk dan de vacatures of stuur een open sollicitatie in.

Vrijwilligers

Naast de leidinggevenden die in de Scoutinggroep zorg dragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. Bij Scouting kun je bestuurslid worden, maar je kunt ook een bijdrage leveren als praktijkbegeleider, materiaal- of gebouwbeheerder, verhuurder, ledenadministrateur, vertrouwenspersoon en nog veel meer. Binnen het bestuur heb je een voorzitter, secretaris en penningmeester. Maar ook een groepsbegeleider die verantwoordelijk is voor een duurzaam vrijwilligersbeleid. Als praktijkbegeleider zorg je ervoor dat iedere leidinggevende zich binnen de groep kan ontwikkelen tot een gekwalificeerde leidinggevende. Kortom: er zijn heel veel verschillende en uitdagende functies! Je bent al een waardevolle vrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting wilt besteden. Wil jij een bijdrage leveren bij een groep bij jou in de buurt? Meld je dan aan!

Openstaande vacatures

Explorerleiding (m/v)

Je bent begeleider van een groep van 12 explorers in de leeftijd van 15-18 jaar en organiseert samen met de explorers hiervoor tweewekelijkse Scoutingactiviteiten. De

Lees meer >

Open sollicitatie

Ben jij ook enthousiast om een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Heb jij geen idee of geen voorkeur in

Lees meer >

Scoutsleiding (v)

Scouting IJsselgroep is  een gemengde groep. Daarom zijn wij op zoek naar een vrouwelijke leidster om het scoutsteam te versterken. Je bent leidster van een

Lees meer >